Kezdődik a Deutsche Bank nagy akciója, íme a részletek

2017. március 20. 08:57    
nyomtatás
 
A pénteki záróárfolyamhoz képest 35%-os diszkonttal kezdi meg holnap új részvényeinek kibocsátását a Deutsche Bank. Az április 4-éig tartó részvénykibocsátás során 8 milliárd euró bevonását tervezi a legnagyobb német bank.

Kereskedés Deutsche Bank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A társaság vasárnapi közleménye lényegében megfelel a bank előzetes közlésének, illetve az ez alapján kialakult elemzői várakozásoknak. A részvénykibocsátás lényege:
  • tőkehelyzetének javítására a bank 8 milliárd eurót tervez bevonni, így elsődleges (CET1) tőkemutatója 11,9%-ról 14,1%-ra emelkedhet,
  • a részvénykibocsátás március 21-től április 4-ig tart,
  • a kibocsátási árfolyam 11,65 euró lesz, ami 35%-os diszkontot jelent a pénteki záróárfolyamhoz képest, és 41%-kal alacsonyabb annál a szintnél, amikor a Bloomberg először számolt a tőkeemelés szándékáról,
  • 687,5 millió darab új részvényt bocsátanak ki, összhangban a bank március 5-ei bejelentésével,
  • a jelenlegi részvényesek két meglévő részvényük után jegyezhetnek le egy újat.

2010 óta ez lesz a negyedik tőkeemelés a Deutsche Banknál - emlékeztet a Bloomberg. Elemzők szerint a mostani piaci környezet kifejezetten kedvező a legnagyobb német bank tervének megvalósítására, hiszen szeptemberi mélypontja óta közel 80%-ot emelkedett a bank árfolyama, mutatva a piaci optimizmust.
A siker borítékolható: a teljes összegre jegyzési garanciát vállaltak befektetési bankok, számuk vasárnapra elérte a 30-at. Úgy hírlik, hogy a Deutsche Bank legnagyobb részvényesei, a katari királyi család, valamint a kínai HNA Group meglévő részesedésénél akár nagyobb arányban tervez részt venni a jegyzésben.


A 8 milliárd eurós részvénykibocsátás mellett a Deutsche Bank további 2 milliárd euróval szeretné növelni tőkéjét vagyonkezelési üzletágának két éven belüli tőzsdére vitelével, valamint kisebb érdekeltségek és portfóliók értékesítése segítségével. A társaság fontolgatja indiai és néhány európai (köztük spanyol) lakossági tevékenységének eladását is.

Kezdődik a Deutsche Bank nagy akciója, íme a részletekElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium