Előfizetői tartalom

K&H-vezér: nem a bankokon múlik a hitelezés

Portfolio
A gazdaság enyhén növekszik, de az utóbbi évek gazdasági nehézségeinek egyik máig tartó negatív hatása a lakossági és vállalati hitelezés volumenének drámai visszaesése - hangsúlyozta Hendrik Scheerlinck, a K&H vezérigazgatója a K&H szakmai rendezvényén. Véleménye szerint a magyar bankszektor hajlandósága és képessége is megvan arra, hogy hitelezzen, a probléma inkább az alacsony hitelkeresletben keresendő. Üdvözli ugyanakkor a bankadó tervezett csökkentését, véleménye szerint a következő évek egyik fő feladata kell, hogy legyen a bankszektor eredmény-termelő képességének visszaállítása.

Hendrik Scheerlinck a magyar vállalati és lakossági hitelnövekedésről és annak lehetőségeiről beszélt a K&H szakmai rendezvényén, előadásában az alábbi főbb pontokat emelte ki: A GDP növekedési trendeket nézve az elmúlt 2-3 évben annak növekedését az EU-s támogatások és az autóipari beruházások támogatták. Lengyelország lett a legnépszerűbb befektetési célpont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés