Előfizetői tartalom

Ki hitte volna: a magyar bankok keresik a legtöbbet az ügyfeleken

Portfolio
A régiónkban Szlovákiában pörög a legjobban a hitelezés, Szlovéniában pedig a legkevésbé. A csehek hiteltartozása a legnagyobb a GDP arányában, a románoké pedig a legkisebb. A szlovákoknál a jelzáloghitelek, a bolgároknál pedig a vállalati hitelek részesedése nagy. A szlovén bankok tőkehelyzete a legjobb, a lengyeleké viszont a leggyengébb a térségben. Valamiben a magyar bankok is kitűnnek: a legnagyobb nettó (céltartalékkal korrigált) marginnal a mi bankjaink rendelkeznek, vagyis arányaiban ők keresnek a legtöbbet az ügyfeleiken.

Egyre jobb teljesítményt nyújt a közép- és kelet-európai bankszektor, de az alacsony kamatkörnyezet és a szigorúbb szabályozás jóval szerényebb növekedést és profitabilitást ígér a válság előttinél. A magyar bankszektor kilátásai a régió nagy részéhez hasonlóan stabilak, de a hitelállomány jövőre még stagnálhat, az egyszeri tételektől megtisztított nyereség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés