Kiárusítja bankjait a világ második legnagyobb gazdasága

2017. november 10. 09:19    
nyomtatás
 
A kínai kormány úgy döntött, hogy megemeli a kínai bankok külföldi tulajdonhányadának felső korlátját, ezzel lényegében szélesebb körű hozzáférést engednek a világ második legnagyobb gazdaságának pénzügyi szektorához külföldi befektetők számára.


A döntést a helyettes pénzügyminiszter, Zsu Guangjaó jelentette be egy nappal azután, hogy Trump elnök meglátogatta Hszi Csin-pinget. A pénzügyi piacon működő vegyes vállalatok 49%-os maximális külföldi tulajdonhányadát 51%-ra növelik majd.

Trump elnök látogatása során "unfairnek" nevezte a Kína és Egyesült Államok közti kereskedelmi megkötéseket és nagyobb hozzáférést szeretett volna szerezni a kínai piachoz az amerikai vállalatok számára. Hozzátette: Kína sajátos üzleti praktikái évente 300 milliárd dolláros veszteséget okoznak az amerikai cégeknek.

(reuters)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Széchenyi Kártya Program (x)

Másfél évtizede a vállalkozókért 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Designer (Senior / Junior)
Kiemelt privát banki tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium