Előfizetői tartalom

Kiborult a bankvezér: végzetes az EKB politikája

Portfolio
Destabilizálják Európa bankjait a negatív kamatlábak, az Európai Központi Bank ultra laza monetáris politikájának "végzetes következményei" vannak - figyelmeztetett a Deutsche Bank vezérigazgatója, John Cryan, aki szerint a megtakarítók és a leendő nyugdíjasok érdekeit is sérti a túl alacsony kamatkörnyezet, miközben az infláció feltornázásában nem segít.

A Handelsblattnak írt cikkében a bankvezér elismerte, hogy az Európai Központi Bank sokat tett Európa stabilizációjáért a pénzügyi válság során, most azonban már a gazdaság erősítése és az európai bankrendszer biztonságosabbá tétele ellen hat a központi bank politikája. A bankok hagyományosan egyik legfontosabb bevételforrása a nettó kamatbevétel, amely 2009 óta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés