Előfizetői tartalom

Kiderült, hogy csökken a bankadó - A lízingcégek is örülhetnek

Portfolio
Megjelent az Országgyűlés honlapján az az összegző módosító javaslat, amely pontosítja, mekkora összegű adókedvezményt vehetnek igénybe a hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások 2016-tól a különadójuk terhére. Egy korábbi módosító javaslat alapján örülhetnek a lízingcégek és pénzügyi vállalkozások: az ő adóterhelésük is jelentősen csökken.

A javaslat szerint az olyan hitelintézet és pénzügyi vállalkozás, amelynél a vállalkozói kölcsönök állománya (ez alatt lényegében a vállalati hitelállomány könyv szerinti értékét érti a javaslat) 2009-ben és az adóévet megelőző adóév vége között növekedett, adókedvezménnyel csökkentheti adófizetési kötelezettségét. Ennek feltétele, hogy a hitelállomány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés