Előfizetői tartalom

Kiszáll az FHB a Takarékbank legnagyobb tulajdonosából

Portfolio
Folytatódik a tulajdonosi struktúra átrendezése a Takarék Csoportban. Míg azonban az elmúlt egy év a Takarékbank és a takarékszövetkezetek tulajdoni részesedésének növeléséről szólt az FHB Jelzálogbankban, most az FHB közvetett részedése csökken nullára a takarékok központi bankjában, így a tulajdonosi kapcsolat csaknem teljesen egyirányúvá válik.

A Takarékbank tulajdonosai54,8%-ban a Magyar Takarék Befektetési és Vagyongazdálkodási Zrt., röviden MATAK, 43,3%-ban pedig a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) tagjai, vagyis döntően a takarékszövetkezetek. Előbbiben az FHB Jelzálogbank 2014 augusztusa óta 25,1%-os részesedéssel rendelkezett, vagyis övé volt közvetetten a Takarékbank 13,75%-a. A társaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés