Előfizetői tartalom

Kiugró nyereség a Budapest Banknál

Portfolio
2015 első félévében 15,7 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el a magyar számviteli szabályok szerint készült konszolidált (nem auditált) beszámolója szerint a Budapest Bank. Az év végére várthoz képest kiugró nyereség mögött a bizonyos kulcs szegmensekben elért növekedés mellett a javuló céltartalék-képzés, valamint egyszeri eredményjavító tételek is állnak - írja közleményében a bank.

A Budapest Bank csoport a deviza jelzálog- és autóhitel elszámolás miatti állománycsökkenés következtében jelentős összegű értékvesztést szabadított fel, ami javította céltartalék-képzését (-2.342 milliárd forint), és növelte a bank féléves eredményességét. Eltekintve a devizahiteles elszámoláshoz köthető összegektől, az előző év azonos időszakához képest...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés