Előfizetői tartalom

Közeleg a fordulat a CSOK-nál?

MTI
Csaknem minden pénzintézetnél jelentősen nőtt a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) igénylések száma az első öt hónapban, és többszörösére emelkedett a folyósított összeg is az egy évvel korábbihoz képest. A trend is megfordult több banknál: az új lakás vásárlásához vagy építéséhez benyújtott kérelmek száma már meghaladja a használt lakásra beadottakét - derült ki az MTI-nek nyilatkozó pénzintézetek válaszaiból.

A használt lakásokra beadott igénylések továbbra is legalább 60 százalékos arányt képviselnek a bankok többségénél, de a legtöbb kérelmet befogadó OTP-nél idén a támogatás 46 százalékát építésre, 27 százalékát új lakás vásárlásra igényelték, és csak 26 százalék szólt használt lakás vásárlására. A Takarék Csoportnál is több mint kétszer több kérelmet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés