Előfizetői tartalom

Külföldön már a csodájára járnak, Magyarországra is berobban a bankolás következő generációja

Huszák Dániel, Bécs
Egyszerű, kényelmes, interaktív és személyre szabható - erről a négy jelzőről a legkevésbé sem asszociálnánk a hazai netbankok többségére. Azonban már kialakulóban van az internetbankok új generációja; jövőre például nekiállhat az Erste annak, hogy Magyarországon is bevezesse a George-ot, egy modern banki "fintech platformot", melynek célja, hogy hosszú távon minden pénzügyi tevékenységünk felett átvegye az uralmat. Lényegében egy tuningolt netbankról van szó, melyen keresztül szolgáltatások széles körét; folyószómlákat, betéteket, befektetési termékeket, hitelt és biztosítást lehet end-to-end, digitális módon igénybe venni, valamint személyre lehet szabni és fejleszteni is lehet. Bécsben jártunk, ahol az Erste George vezetői részletesen is bemutatták, hogy néz ki a platform. A George-ról és az új generációs netbankokról is szó lesz a Portfolio Financial IT and Disruptive Technologies konferenciáján.

A magyarországi bankok internetes felületei - akár számos nemzetközi nagybanké - sokszor korszerűtlenek és átláthatatlanok, számos menüpont számtalan almenüjén kell magunkat átverekednünk, ha akár egy egyszerű átutalást el akarunk indítani. Ha a költségekről, teljesítési rendről szeretnénk érdeklődni, zavaros dokumentumok tucatjain kell magunkat átverekednünk. Van olyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés