Előfizetői tartalom

Lecsuktak három bankárt, aki részt vett a válság kirobbantásában

Portfolio
Három senior ír bankárt küldtek börtönbe; az ítélet szerint szándékosan okoztak kárt a befektetőiknek a válság alatt és egy olyan bűnözői sémát működtettek, amely részben az eurozóna legnagyobb bankmentését is okozta. Az ügy még a 2008-as válsághoz kapcsolódik, amely megbénította többek közt az ír gazdaságot is - írja a Reuters.

A trió tagjai a legtapasztaltabb bankárok közt vannak, akik börtönbe mennek, amiért szerepet vállaltak egy bank csődjében a gazdasági világválság alatt.Az ír adófizetők dühösek voltak amiatt, hogy senkit nem vontak felelősségre a válság miatt egészen mostanáig, Írországban zajlott ugyanis le az eurozóna eddigi legnagyobb bankmentése; 64 milliárd eurót, vagyis az ország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés