Előfizetői tartalom

Lengyel bankokat minősített le a Fitch

Portfolio
Két lengyel bank hosszú távú kibocsátói csődkockázatát (IDR) rontotta, hatnak pedig megerősítette a hitelminősítő intézet. A Fitch közleményében kiemeli, hogy a két bank leminősítésére a veszteségelnyelő kapacitásuk romlása miatt került sor, ami részben az új bankadónak és a rosszabb eszközminőségnek köszönhető.

A Fitch a Getin Noble Bank és a Bank Ochrony Srodowiska kibocsátói csődkockázatának minősítését is rontotta, előbbinél "BB"-ről "BB-"-ra, utóbbinál pedig "BB"-ről "B+"-ra. Hat másik banknál - mBank, mBank Hipoteczny, Bank Millennium, Alior Bank SA, Bank Zachodni WBK és az Eurobank - pedig megerősítette a korábbi adósbesorolást. A Getin Noble Bank és a Bank Ochrony Srodowiska...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés