Előfizetői tartalom

Líbiában üzletelt két magyar bank, de az EU közbeszólt

Portfolio
Ítéletet hozott az Európai Bíróság két meg nem nevezett magyar pénzintézet által Líbiában vállalt viszontgarancia kapcsán. Mint kiderült, az EU által 2011-ben hozott gazdasági korlátozó intézkedések jogszerűen akadályozták meg, hogy egy líbiai bank részére (éppen egy magyar vállalkozó infrastruktúra-fejlesztéséhez kapcsolódóan) garanciadíjakat fizessenek ki a magyar bankok.

Az alábbiakban az Európai Bíróság sajtóközleményét adjuk tovább, saját kiemeléseinkkel: "A Líbiai Lakás- és Közműépítési Projektek Hivatala (HIB) 2009-ben építési szerződést kötött egy magyar vállalkozóval a líbiai Zawya régióban elvégzendő közmű infrastruktúra fejlesztések elvégzésére. E projekt vonatkozásában egy líbiai bank a HIB javára pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés