Előfizetői tartalom

Magyar bankot vesz a Coop?

Portfolio
Az Oroszország elleni szankciók miatt nem tud tőkét emelni az orosz tulajdonos a veszteségesen működő Sberbank Magyarországnál - értesült a Portfolio, amit aztán a Sberbank meg is cáfolt . A helyzetet kihasználva tőkeemeléssel többen is tulajdont szeretnének szerezni a rossz hitelei és veszteségei miatt kis üzleti értéket képviselő bankban, amelybe könyv szerinti értéken beszállni pénzkidobás lenne. Információink szerint egy bankszektoron kívüli szereplő, a Coop érdekeltségébe tartozó Co-op Hitel Zrt. áll most ehhez a legközelebb.

Nem áll jól a Sberbank Magyarország szénája: a 2011-es 31,9 milliárd forintos, a 2012-es 18,5 milliárd forintos és a 2013-as 7,7 milliárd forintos éves veszteségután tavaly újabb mínusszal zárhatta az évet a Sberbank többek között a devizahiteles csomag miatt. Bár a bank éves jelentése még nem jelent meg, úgy tudni, hogy elkelne a tőkeemelés a hitelintézetnél, ezt azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés