Előfizetői tartalom

Már nem tartozik a nagyágyúk közé a Budapest Bank volt anyacége

Portfolio
A GE Capital elvesztette a "rendszer működése szempontjából fontos pénzintézet" titulusát szerdán, ez az első pénzügyi cég, amit ilyen módon taszítottak le a trónról. Az Egyesült Államok kormánya a válság után kezdte ráaggatni a jelzőt azokra a bankokra, amelyek egy csőd esetén a gazdaság egészségét veszélyeztetnék - írja a CNBC.

Az amerikai Pénzügyi Rendszer Stabilitását Felügyelő Hatóság (FSOC) az összes nagyobb piaci felügyeleti szervvel közösen döntött úgy, hogy megfosztják a "too-big-to-fail" jelzőtől a GE Capitalt, a pénzintézet 2013 óta tartozott a rendszer működése szempontjából fontos pénzügyi intézetek közé. A GE Capital az elmúlt években folyamatosan építette le a pénzügyi üzletágát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés