Előfizetői tartalom

Még két évig veszteséges lehet a legnagyobb német bank

Portfolio
John Cryan, a Deutsche Bank társ-vezérigazgatóvá válásának első napján egy levelet küldött a munkatársainak, amelyben figyelmeztette őket, hogy kihívásokkal teli időszak vár rájuk és ennek negatív és pozitív következményei lesznek. Kilenc hónappal a levél után a legnagyobb német bank alkalmazottai inkább a negatívumokat látják - írja a The Wall Street Journal.

Januárban a német nagybank 6,8 milliárd dolláros tavalyi veszteségről adott jelentést, ami az első éves vesztesége volt 2008 óta. Még az a piaci pletyka is elterjedt, hogy a kötvényeinek egy részére nem fog tudni kamatot fizetni. Idén eddig a bank részvényei 33 százalékot estek, míg a benchmark Stoxx Europe 600 Banks index 20 százalékot.Egy márciusi konferencián Cryan figyelmeztette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés