Előfizetői tartalom

Megjött az MNB jelentése: jól járnak, akik ezután vesznek fel lakáshitelt

Portfolio
A fix kamatozású lakáshitelek 30%-a fért volna bele tavaly a 3,5 százalékpontos kamatfelárba, ezt az MNB szerint 70% környékére tornázhatják fel a bankok minősített "fogyasztóbarát" lakáshiteleikkel. 120 ezer árfolyamgátas közül 69 ezer törlesztőrészlete nőhet meg hamarosan, közülük 44 ezernél futamidő-hosszabbításra is szükség lesz. A bankrendszer egyébként köszöni, jól van, de tőkearányos megtérülése idén nem lesz túl magas: 7% körül lehet - többek között ez olvasható ki az MNB ma közzétett Pénzügyi stabilitási jelentéséből.

Az MNB fogyasztóbarát lakáshitel koncepciójának részleteiről itt írtunk, a legjobb lakáshitelek kikalkulálásához pedig a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk.Néhány érdekesség a jelentésbőlA múlt héten megjelent az MNB "fogyasztóbarát lakáshitel" koncepciója, ettől a jegybanknál többek között azt várják, hogy a fix kamatozású hitelek (jelenleg közel másfélszer nagyobb)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés