Előfizetői tartalom

Meglepetéssel készült ma reggelre a Raiffeisen (2.)

Portfolio
Az elemzők által várt 60 millió eurónak a háromszorosára rúgó, 184 millió eurós adózott eredményt hozott össze a Raiffeisen Bank International a harmadik negyedévben. A meglepetés jórészt a vártnál jóval kisebb hitelezési céltartalék-képzésnek, kisebb részben pedig a vártnál kissé jobb bevételeknek és működési költségszintnek köszönhető. A magyar leánybank 20 millió eurós, az orosz pedig 104 milliós profittal járult hozzá a fenti eredményhez.

Ahogy az alábbi ábrán látható, a nettó kamatbevételt leszámítva minden fontosabb soron sikerült megvernie a Raiffeisennek az elemzőket a harmadik negyedévben. Ráfért a bankra, hogy végre a konszenzusnál érdemben jobb gyorsjelentéssel álljon elő, bár az is igaz, hogy az Erste esetében nem fogadta jól a piac a várttól elmaradó kamatbevételi számokat annak ellenére, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés