Előfizetői tartalom

Megszólalt Király Júlia: korábbi ötleteinket hajtják most végre

Portfolio
"Egyelőre jól megválasztott pillanatnak és technikának tűnik, ahogy most lépik meg a forintosítást, valamint az is, hogy a devizatartalék csökkentése össze van kapcsolva a rövid adósság csökkentésével." - nyilatkozta Király Júlia a napi.hu-nak. A fair bankolásról szóló törvénnyel és az MNB hitelfék-szabályozásával korábbi jegybanki javaslatokat sikerült keresztülvinni. Más ügyekben viszont jellemzően negatív véleményt fogalmazott meg az interjúban a jelenlegi gazdaságpolitikáról az MNB korábbi alelnöke.

Király Júlia többek között az alábbiakról beszélt az interjúban:Az MNB-t Patyomkin-megoldások jellemzik. A jegybank szakértői továbbra is pontosan látják az ország leszakadóban lévő helyzetét, minőségi elemzéseiket azonban nem olvassák végig az ország vezetői. A növekedési hitelprogram első szakasza a vártnak megfelelően lecserélte a kkv-k drága hiteleinek egy részét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés