Előfizetői tartalom

Megvannak az új CSOK első eredményei az FHB-nál

Portfolio
Az egy évvel korábbihoz képest harmadára, 1,277 milliárd forintra csökkentette adózás utáni veszteségét az FHB Jelzálogbank. A csütörtöki piaczárás után közzétett első negyedéves gyorsjelentés fontosabb részletei:a nettó kamatbevételek 33%-kal visszaestek, a díj- és jutalékbevételek viszont 8%-kal növekedtek egy év alatt, a bank saját hiteleinek állománya 7%-kal, refinanszírozott hitelállománya pedig 25%-kal csökkent, a nettó kamatmarzs 2,6%-ról 1,9%-ra apadt, folyamatosan bővül a hitelezési aktivitás, amelyhez egyre inkább a CSOK (ezentúl pedig az MFB Pontok nyitása) is hozzájárul: április végéig közel 500 normál és ezen felül 122 darab 10+10-es CSOK igénylést fogadott be az FHB, összesen 215 folyósítás történt 428,5 millió forint összegben, a nem teljesítő hitelek aránya egy év alatt 3,4 százalékponttal 13,5%-ra olvadt, a hitelezési veszteség kevesebb mint felére csökkent az előző negyedévhez képest, a társult vállalkozások eredménye 197 millió forinttal járult hozzá az összes bevételhez, ezen belül a Diófa Alapkezelő 164 millió forintos adózás utáni eredménnyel zárta a negyedévet, az időarányos bankadó 299 millió forintra csökkent, a különadók és egyszeri tételek nélkül 800 millió forint lett volna a bank vesztesége, az év végén eldöntött tőkeemelésnek is köszönhetően a bank CET1 tőkemutatója egy év alatt 10,47%-ról 14,80%-ra emelkedett. A bank tőkemegfelelési mutatója immár 25,9%.Előzetes elemzői becslés nem készült a gyorsjelentéshez.

2016 első negyedévét 824 millió forintos adózás előtti és 1,277 milliárd forintos adózás utáni veszteséggel zárta az FHB Jelzálogbank. Előbbi 29%-kal, utóbbi 66%-kal kisebb mínuszt jelent az egy évvel korábbihoz képest, és az elmúlt két esztendő második legmagasabb negyedéves eredményét jelenti.Egyrészt a hitelállomány további szűkülése, másrészt a nettó kamatmarzs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés