Előfizetői tartalom

Megverte az elemzőket a Commerzbank (2.)

Portfolio
Nettó eredményét az egy évvel korábbi több mint duplájára, 280 millió euróra növelte hétfőn reggel közzétett gyorsjelentése szerint a Commerzbank a második negyedévben. Fontosabb részletek: az elemzők ennél kisebb, 256 millió eurós profitra számítottak, a vártnál jobb eredmény az erőteljes retail üzletági teljesítménynek köszönhető, a bank közölte, hogy 2015-re továbbra is tervez osztalékot fizetni, 10 centes osztalékot figyelembe véve 10,5% a bank alapvető tőkemutatója, megerősítette a bank, hogy idén a bevételek és a piaci részesedés növelése a célja, bár a banki működési környezet továbbra is nehéz, és belátható időn belül az is marad. A kereskedés első tíz percében 2,5% körüli emelkedéssel reagált a gyorsjelentésre a Commerzbank árfolyama.

Nem alakult rosszul a negyedév a Commerzbanknál, hiszen nemcsak a Reuters elemzői konszenzusát sikerült megvernie, de egy év alatt több szempontból is javult a kép. A nettó kamatbevételek 4,7%-kal, a díj- és jutalékbevételek 7,3%-kal emelkedtek egy év alatt. A bank hitelállománya ugyanakkor az év első felében is tovább csökkent, mégpedig 3,0%-kal. Folytatódott ugyanis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés