Előfizetői tartalom

Méretes profitot zsebelt be megint a magyar bankszektor

Portfolio
Egyre egyértelműbb a fordulat a magyar bankszektorban: az első negyedévi 191 milliárd forint után további 152 milliárd forintos adózott nyereséget értek el a hitelintézetek március és június vége között, ami második negyedéves rekordnak számít. Igaz, hogy a céltartalékok (időleges jelenségnek számító) visszaírása most is javította a statisztikát (nettó 70 milliárd forint volt), de immár a bevételek is érdemben növekedtek.

Az első negyedévi 191 milliárd forint után 152 milliárd forintos adózás utáni eredményt ért el a hitelintézeti szektor a második negyedévben, tehát az év első felében 343 milliárd forint volt a nyeresége, amire statisztikáinkban nincs példa.Az eredményesség ilyen nagy mértékű javulása legnagyobb részben a korábban megképzett hitelezési céltartalékok (nettó 90,4 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés