Mi lesz a Commerzbankkal? Megszólalt a német kormány

2017. október 13. 08:45    
nyomtatás
 
Nincs időkényszerben a német állam, hogy eladja részesedését a Commerzbankban - közölte csütörtökön a német pénzügyminisztérium.

Kereskedés Commerzbank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Commerzbankkal kapcsolatos álláspontunk változatlan volt és ma is az. Nem vagyunk időkényszerben. Jó gazdasági megtérülést akarunk elérni az adófizetők számára
- idézi a Reuters a minisztérium egyik szóvivőjét.

A Die Welt című lap tegnap arról számolt be, hogy a német kormánynak jelenleg nincs terve a Commerzbankban meglévő mintegy 15%-os részesedésének eladására. "Határozottan nem akarjuk eladni" - idézett egy meg nem nevezett tisztségviselőt a lap, aki hozzátette: "a veszteségek túl nagyok lennének".

15%-os részesedésével jelenleg a német állam a Commerzbank legnagyobb tulajdonosa. A társaság részvényeivel 11,7 euró környékén kereskednek. Ahhoz, hogy nyereséggel szálljon ki a német állam, több mint 50%-os árfolyamemelkedésre lenne még szükség.

Az elmúlt hetekben felerősödött a spekuláció a második legnagyobb német bank körül. A francia BNP Paribas és Credig Agricole mellett az olasz UniCredittel is hírbe hozták, utóbbi azonban határozottan cáfolta azt a pletykát, miszerint össze akarna olvadni a német bankkal.

2017.09.24 15:45 UniCredit: ostobaság, amit rólunk terjesztenek
2017.10.09 09:46 Bejelentkeztek a franciák: megvennék a Commerzbankot

A Commerzbank a második negyedévet veszteséggel zárta szerkezet-átalakítási költségei és a gyenge piaci környezet miatt. A társaság jelenlegi back office-ának digitalizációján, munkaerejének szűkítésén és lakossági ügyfélállományának növelésén dolgozik.

Mi lesz a Commerzbankkal? Megszólalt a német kormányElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium