FONTOS Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?
 
Előfizetői tartalom

Mi lesz a harmadik legnagyobb magyar bankkal? - Megszólal Patai

Matolcsy politikáját dicséri, a Quaestor-kötvényesek kártalanításának módját viszont felháborítónak tartja Patai Mihály, aki most elsősorban bankjának szerdai bejelentése kapcsán nyilatkozik a Portfolio-nak. Az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatója szerint szó sincs arról, hogy lemondanának az univerzális nagybanki jelenlétről Magyarországon, sőt, növelni szeretnék a bank méretét. A nettó bevételek ugyanakkor nagyon megsínylik a kamatcsökkentéseket, a "fair banki" szabályokat és a brókerbotrányt, részben emiatt kényszerül az UniCredit lakossági szolgáltatási modelljének alapos felülvizsgálatára.

Teljesítményszámai alapján az egyik legjobban működő magyar banknak tűnt eddig az UniCredit. Mi romlott el ennyire, hogy más bankokhoz hasonlóan fiókbezárásokat és elbocsátásokat kellett tegnap bejelenteniük? Ha hozzáteszem mindehhez, hogy emellett egy közel 3 milliárd forintos informatikai fejlesztési programot is bejelentettünk, akkor máris másképp hangzik. A rövid válasz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés