Előfizetői tartalom

Miért ne menne 16 000 forintig az OTP?

2015 eleje óta közel háromszorosára emelkedett az OTP árfolyama, van olyan mutató (P/BV), ami alapján az OTP az egyik legdrágább európai bankpapír, de a fifikás elemzők találtak más mutatót (P/E), amivel meg lehet magyarázni, miért emelkedhet még 15-20 százalékot az OTP. Megy az okosítás, amikor ilyet látunk, akkor már érdemes óvatosnak lenni.

Lassan a testtel!Azt még a kritikus elemzők is elismerik, hogy jó bank az OTP, a kérdés csak az, hogy érnek-e ennyit a részvényei. A legpesszimistább analista szerint 4228 forint a fair értéke az OTP-részvényeknek, a legoptimistább szerint pedig 12 100 forint, nem kicsi az eltérés a kettő között. De mi indokolja a 12 ezer forintos célárakat? A P/BV mutató alapján már most is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés