Előfizetői tartalom

Milliárdos pofont jelent Trump adócsomagja néhány nagyvállalatnak

Portfolio
Figyelmeztetést adott ki néhány európai cég arról, hogy Donald Trump adóreformja miatt több milliárd dolláros leírásokat kell majd elszenvedniük, hiszen elvesztik a lehetőségüket arra, hogy a múltbéli veszteségeiket a jövőbeli adóból leírjak. Hosszú távon viszont úgy vélik az érintettek, hogy a csökkenő adókulcsokkal jól fognak ők is járni - számol be a Financial Times.

A Shell és a Barclays is figyelmeztette befektetőit arra, hogy az idei negyedik negyedéves eredményeiket az adóreformok miatt egyszeri tételek ronthatják. A Shell arra számít, hogy 2-2,5 milliárd dolláros egyszeri veszteséget okoz majd a csomag, a Barclays pedig 1 milliárd dolláros "büntetésre" számít. Korábban a Credit Suisse tájékoztatott egy 2,3 milliárd dolláros várható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés