Előfizetői tartalom

MNB: a lakosságot és a bevételeket el kell felejteniük a bankoknak

Portfolio
"A lakosságot és a bevételeket el kell felejteni egy időre, ez a jövő. Nincs más választása a bankoknak, a nagyok össze fognak olvadni, öt bank maradhat" - mondta Nagy Márton, az MNB Pénzügyi Stabilitásért és Hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgatója a HBLF pénzügyi csúcstalálkozón pénteken az Index beszámolója szerint.

Szerinte a bevétel helyett a költségekre és a hatékonyságra kell koncetrálni. "Tessék megváltoztatni az üzletpolitikát" - mondta az MNB igazgatója. A devizahiteles elszámolással kapcsolatban Nagy Márton elmondta, durván 1000 milliárdos tételt jelent, ebből nagyjából 700 milliárd forint, amit a bankok ténylegesen buknak. Átlagosan 25-30 százalékos lesz a törlesztőrészlet-csökkenés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés