Előfizetői tartalom

Nagy bajban az olasz bankok, politikai válság is érlelődik

Portfolio
Nagy baj van az olasz bankrendszerben, a banki részvényeket már napok óta megállás nélkül adják a befektetők, a legutóbbi áldozat Olaszország harmadik legnagyobb és egyben a világ legrégibb bankja, a Monte dei Paschi di Siena volt. Tegnap a bank részvényei árfolyama sosem látott mélypontra, 0,329 euróra esett, a pénzintézetnek ráadásul péntekig válaszolnia kell az EKB nem teljesítő hitelállománnyal kapcsolatos felszólítására is - írja a MarketWatch.

Az Európai Központi Bank arra kérte a Monte dei Paschi di Sienát (MPS), hogy a rossz hitelállományát 2018-ra 32,6 milliárd euróra csökkentse a mostani 46,9 milliárdos szintről. A bank péntekig kapott haladékot az EKB javaslatának megfontolására. A bank részvénye egyike azon banki részvényeknek, amelyek különösen erős eladói nyomás alatt állnak, a CNBC tudósítása szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés