Előfizetői tartalom

Nagy Márton: nem lesz nagy visszaesés az NHP kivezetése után

Portfolio
Nem látunk olyan veszélyt, hogy jelentősen visszaesne a kkv-hitelezés a Növekedési Hitelprogram március végi kivezetésével, de az átállást kiemelten figyelni fogja a Magyar Nemzeti Bank - jelezte az intézmény alelnöke a Világgazdaság mai konferenciáján. Nagy Márton szerint annál zökkenőmentesebb lesz az átállás, minél inkább hosszú futamidejű és lehetőleg fix kamatokú hiteleket nyújtanak a bankok, és erre érdemes törekedniük - tette hozzá. Az alelnök újra elmondta, hogy az MNB megítélése szerint idén sincs szükség állami devizakötvény kibocsátására külföldön, és ez segíti, hogy még tovább tudjon csökkenni az államadósság devizaaránya. Nagy Márton a konferencia keretében után rögtönzött sajtótájékoztatót is tartott:

Kapcsolódó cikkünk2017.03.07Nagy Márton: felfújták az ügyet (2.)Nagy Márton előadásának főbb üzenetei:Idén és jövőre is 3,5-4% körüli gazdasági növekedés várható, "hosszabb távon e feletti érték is elképzelhető", miközben a háztartások fogyasztása 5-6% körüli ütemben nőhet, így a hitelezés fellendülésével párhuzamosan idén a folyó fizetési mérleg többlete...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés