Előfizetői tartalom

Kiderült, mi lesz a bedőlt hitelekkel

Portfolio
A hét legszűkebb esztendő véget ért a magyar bankszektorban, de könnyen elképzelhető, hogy további hét szűk év következik. Szabályozási környezet, stratégia, hitelkiváltás, magáncsőd, NHP - többek között ezekről szólt a Portfolio csütörtöki Hitelezés 2015 konferenciája.Fontosabb részletek Farkas Ádám (EBA): fordulat történt az európai bankszektorban, de nagyon alacsony a nyereség. Orbán Gábor (NGM): a kormány tartós békét akar a magyar bankszektorral. Balog Ádám (MNB): a problémák 70-80%-át megoldottuk, de négy nagy gond még akad. Bankvezérek: hiszünk a kormány ígéretében, de jöhetnek még csapások. Deloitte: 200-370 milliárd forintnyi hitelt válthatnak ki a devizahitelesek. Cardif: a képzett álláskeresők harmada küzd hitelgondokkal. Lakossági panelbeszélgetés: nagyon szigorú a szabályozás, de a lakáshitelpiac pöröghet tovább. Eximbank: nagy növekedést sikerült elérni. MFB: 700 milliárd forintnyi EU-forrás várja gazdáját. Vállalati panelbeszélgetés: az árverseny után már csak a kockázatban lehet versenyezni. Intrum Justitia: meglódulhat a bedőlt jelzáloghitelek értékesítése. MARK Zrt.: nem lesz erőszak a disznótor a projekthitelek eladása során. Nem teljesítő hiteles panel: két hét múlva ismert lehet a magáncsőd tervezete.

2015. május 07. 17:17 Megosztás Jön a magáncsőd - Elárulták a részleteket Két hét múlva ismert lesz a magáncsőd tervezete, amelyet várhatóan két ütemben fognak bevezetni Magyarországon a jövedelemmel, vagyonnal rendelkező bajban lévő adósok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés