FONTOS Itt a fordulat? A vártnál sokkal gyengébb az amerikai gazdaság
 
Előfizetői tartalom

Nagyot dobbantott az Eximbank

Portfolio
Jelentősen növelte tavaly a belföldi ügyfeleknek nyújtott hitelállományát az Eximbank, miközben a külföldiek finanszírozása 2014-hez képest is visszaesett. Idén viszont már nyereséges lett a bank, a 2014-es 1,4 milliárdos veszteség után 2015-ben 3 milliárdot meghaladó nyereséggel zárta az évet - írja a Világgazdaság.

Az Eximbank tavalyi éves számaiból az alábbi érdekességeket lehet kiemelni: Jelentősen nőtt a belföldi ügyfeleknek nyújtott hitelállomány, az egy évvel korábbi adatokhoz képest 31%-kal, 152,7 milliárd forintra ugrott 2015-ben. Ezek között az ügyletek között voltak a Kopaszi-gát és a TV2 megvásárlásához nyújtott hitelek is. A külföldieknek nyújtott hitelek azonban visszaestek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés