Előfizetői tartalom

Nem véletlenül lép drasztikusat a magyar Erste

Portfolio
2018-ra 10%-os költségcsökkentést, 7-9%-os létszámleépítést és mindezzel 60% alatti költség/bevétel arányt (tranzakciós illeték mint bevétel nélkül számítva) szeretne elérni az Erste Bank. Bár a befektetési szolgáltatót beolvasztják, a brókeri, illetve a vagyonkezelési szolgáltatásokat inkább fejleszteni, mint visszafejleszteni akarják - hangzott el a bank vezetőinek mai sajtótájékoztatóján. Ma bejelentett intézkedéseit az alacsony kamatkörnyezettel, a fokozódó versennyel és a szigorodó piaci szabályozással magyarázza a társaság.

Jelasity Radován elnök-vezérigazgató az alábbiakat ismertette a költségcsökkentés okairól: 2011-ben még 160 milliárd forint bevétele volt az Erste Banknak, ez 2015-re 35%-kal 105 milliárdra csökkent. Eközben a költségek messze kisebb mértékben, 61 milliárd forintról 56 milliárd forintra apadtak. Tavaly a bevételek 109 milliárd forinton, a költségek viszont ismét 61 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés