Előfizetői tartalom

Nincs vége az olasz bankválságnak, újabb ügyek kerültek elő

Portfolio
Tavaly mintegy 200 ezer lakossági megtakarítást érintett negatívan a Veneto Banca és Banca Popolare di Vicenza állami megmentése, ami miatt perek tömkelege indult el e bankok ellen. Most egy több mint 600 millió eurós kompenzációs csomagot ajánlott fel a két bank a részvényeseknek, ha lemondanak peres igényükről. Életbevágóan fontos lenne ez a tervezett tőkeemelések biztonságos lebonyolításához.

Több milliárd euróra lenne szüksége a két, az olasz Atlante bankmentő alapból tavaly tavasszal már megmentett banknak, hogy rendbehozza tőkehelyzetét, a folyamatban lévő perek azonban alaposan megbonyolítják a dolgukat. A részvényesek által elindított perek lezárása érdekében több mint 600 millió eurós kompenzciót ajánlottak fel az érintetteknek - írja a CNBC. A részvényeseknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés