Előfizetői tartalom

Nincs több titok: elárulták az MNB alapítványai, amire mindenki kíváncsi

Portfolio
Lehet, hogy mi nem járunk eléggé nyitott füllel az utóbbi napokban, de nem hallottuk, hogy az MNB által alapított hat Pallas Athéné alapítvány megerősítette vagy megcáfolta volna azokat a találgatásokat, amelyek szerint ők állnak az MKB - 37 milliárd forinttal beszálló - három új tulajdonosa közül legalább az egyik mögött. Bár néhány hete még titkolni akarták adataikat, Matolcsy György ma a parlamentben - miután az Alkotmánybíróság a múlt héten a nyilvánosság mellett döntött - ígéretet tett, hogy az alapítványok minden közérdekű adatot ki fognak adni. A jegybankelnök szavain úgy felbátorodtunk, hogy fel se merült bennünk, hogy ne kapnánk egyenes választ az alapítványoktól alábbi kérdéseinkre. A cikk alján szavazhatsz is arról, megnyugtattak-e téged az alapítványok.

1. Rendelkezik-e befektetéssel a Pallas Athéné alapítványok valamelyike a Minerva Zrt. által kezelt Metis alapban közvetlenül vagy közvetetten? Nem, egyik Pallas Athéné alapítvány sem rendelkezik befektetéssel a Metis alapban. 2. Rendelkezik-e befektetéssel a Pallas Athéné alapítványok valamelyike a luxemburgi bejegyezésű Blue Robin Investmentsben közvetlenül vagy közvetetten?...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés