Előfizetői tartalom

Nyereséges a Takarék Jelzálogbank, és ez még nem minden

Portfolio
Nem egyszerűen nyereséges volt a Takarék Jelzálogbank, nyolc éve nem látott, 4,1 milliárd forintos konszolidált profitot ért el az első félévben. A nyereség jelentős növekedése elsősorban a pénzügyi műveleteknek, ezen belül a jegybank monetáris politikai célú forint kamatcsere ügyleteinek (MIRS) köszönhető, de az üzleti folyamatoknak, a nettó kamatbevételek csaknem évi 6%-os növekedésének és a működési költségek majdnem évi 13%-os csökkenésének is nagy szerepe volt benne.

A Takarék Jelzálogbanktól szokatlan, 4,144 milliárd forintos pozitív konszolidált adózás utáni eredményt mutat a társaság első féléves, a tegnapi piaczárás után közzétett gyorsjelentése. A korábbi számok egy számvitel átállás (az IAS 39-ről IFRS 9-re történő váltás) miatt is némileg módosultak, ezt is figyelembe véve a mostani nyereség összehasonlítható módon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés