Előfizetői tartalom

Nyolc éve nem látott nyereség a magyar bankoknál

Portfolio
191 milliárd forintos (!) adózott eredményt könyveltek el az idei első negyedévben a magyar hitelintézetek - mutatják az MNB most közzétett adatai. Ez 2008 harmadik negyedéve, vagyis a válság kezdete óta nem látott nyereséget jelent, ami mögött elsősorban egy időleges jelenség, a hitelezési céltartalékok visszaírása áll. Jó hír azért a bankoknak, hogy most már a kamateredményük is nőtt a kamatráfordítások jelentős visszaesésének köszönhetően.

Meglepően magas, 191,4 milliárd forintos adózott és 198,5 milliárdos adózás előtti nyereséget mutatnak az MNB friss adatai a magyar hitelintézeti szektor idei első negyedévére vonatkozóan. A 2008 harmadik negyedéve óta nem látott profitszint első ránézésre annak köszönhető, hogy a bankok 20 milliárd forinttal több, korábban megképzett hitelezési céltartalékot szabadítottak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés