Online szavazhatnak a részvényesek, dollármilliárdokat spórolhat vele a piac

2017. november 14. 11:00    
nyomtatás
 
A Citibank kifejlesztett egy új szavazórendszert, ami szerintük számos munkaórát és, ha széleskörűen elterjed több milliárd dollárt spórolhat meg a befektetőknek - írja a Financial Times.


Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia


A Citibank Proxymitynek nevezett online szavazórendszere a második terméke a pénzintézet Discover 10X (D10X) kezdeményezésének, ahol a bank alkalmazottjai és a fintech divíziójának specialistái dolgoznak együtt. Az új rendszer segítségével a részvényesek valós időben szavazhatnak a cég ügyeiről, így eltörölhetők a határidők, amíg a befektetők szavazhattak egy közgyűlés előtt. A platform felváltja az emberi munkát, így várhatóan megszűnnek a késések és az ember által okozott egyéb problémák - állítja Okan Pekin, a Citibank nemzetközi értékpapír-kereskedelemért és határidős ügyletekért felelős vezetője, és a rendszer kitalálója.

A pénzintézet 2018-ban fogja elterjeszteni a Proximityt egész Nagy-Britanniában, mielőtt más piacokon is bevezetné. A platformot idén eddig négy brit cég - köztük az Aviva Investors, Abredeen Standard Investments és a Robeco - közgyűlésén tesztelték. Pekin szerint a befektetők pozitívan reagáltak az új rendszerre. A teszt alapján a szavazási határidők öt nappal bővültek és javult a találkozókról szóló értesítések pontossága is.

Emily Turner, a D10X társelnöke szerint a Citibank azért a brit piacot választotta a teszteléshez, mert ott eddig is jól működött a szavazási rendszer, így a bank be tudta bizonyítani, hogy nem csak a kevésbé hatékony piacokon tud értéket teremteni a Proxymity-vel. A bank abban reménykedik, hogy a rendszer nemzetközileg is el fog terjedni - állítja Pekin. Hozzátette, hogy még dolgoznak azon a modellen, ami majd elősegíti ezt a folyamatot.

Online szavazhatnak a részvényesek, dollármilliárdokat spórolhat vele a piac


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Széchenyi Kártya Program (x)

Másfél évtizede a vállalkozókért 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium