Előfizetői tartalom

Óriási feladat előtt áll az MFB, pörög az Exim hitelezése

Portfolio
Ha már Lázár János az óriási, de nem megoldhatatlan feladatokat vázolta, akkor elmondhatom, hogy az MFB is ilyen, tehát megoldható kihívások előtt áll a hitelezés tevékenység terén - kezdte a miniszter nyitóelőadására rímelő előadását a Budapest Economic Forum második szekciója keretében Bertalan Sándor. A Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyettese vázolta, hogy a visszatérítendő EU-források elosztási rendszere hogyan épül majd fel és újra rögzítette, hogy csak a hitelintézetek vehetnek majd részt a hitelek folyósításában. Urbán Zoltán, az Eximbank vezérigazgatója előadásában többek között arról beszélt, hogy idén is lendületesen bővül a bank által nyújtott finanszírozás volumene, amelyben a termékpaletta rugalmas alakítása, illetve bizonyos jogszabályi változtatások is segítettek.

A Bertalan Sándor által elmondott néhány fontosabb üzenet:Pénzügyi szolgáltató központ elv alapján, kompetencia-központokra támaszkodva alakítja ki most is új stratégiáját az MFB. A kockázati tőke szempontjából ez az MFB Invest, a követeléskezelésben az MKK. Az ingatlankezelés az MFB Ingatlanfejlesztő feladata, a céges hitelezés kockázatait pedig a Garantiqa Hitelgarancia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés