Előfizetői tartalom

Összement a CIB Bank vesztesége

Portfolio
A 80 millió eurós elemzői konszenzustól elmaradó, mindössze 13 millió eurós adózott eredményt ért el a negyedik negyedévben az Intesa Sanpaolo. Jó hír viszont a részvényeseknek, hogy a várt 2 milliárdnál több, 2,4 milliárd eurónyi osztalékot fizet az olasz bankcsoport. A magyar leánybank alapvető tevékenysége az Intesa adatai szerint 14 millió eurós, vagyis a korábbi évekénél sokkal kisebb, alig 4 milliárd forintos adózott veszteséget szenvedett el tavaly, ugyanakkor ez még nem a leánybank teljes eredménye. Ez valószínűleg nagyobb veszteséget fog mutatni, a pontos számra az éves jelentésig várni kell.

A bank negyedik negyedéves eredményére negatívan hatott az a 380 millió eurós hozzájárulás, amelyet négy kisebb hazai hitelintézet megmentése miatt kellett fizetnie a társaságnak. Az év egészében azonban így is 2,74 milliárd eurós profitot ért el az Intesa, ami több mint duplája az egy évvel korábbi 1,25 milliárd eurónak.Az alacsony kamatkörnyezet miatt továbbra is jókora...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés