Előfizetői tartalom

Öveket becsatolni: nagy bejelentéssel kezdődik a vasárnapi ebéd

Izgalmas hétvége vár a bankokra és részvényeseikre, ugyanis vasárnap délben teszi közzé a londoni székhelyű Európai Bankhatóság az EU 123 nagybankján elvégzett stresszteszt eredményeit. A hazai irányítású bankok közül egyedül az OTP-t, a többi magyarországi nagybank közül viszont számos anyabankját alávetették a vizsgálatnak. A piac inkább fellélegzésre, mint drámai bukássorozatra számít, ám a nyertesek mellett biztosan lesznek olyan hitelintézetek is, amelyek elbuknak majd. De vajon mely bankok részvényárfolyamának alakulására érdemes spekulálni? Elemzők szerint az Erste, a Raiffeisen és a KBC részvényeivel nem árt most óvatosan bánni.

Mégis mi ez?. Bár az Európai Bankhatóság (EBA) koordinálásával 2010-ben és 2011-ben is zajlott már összeurópai stresszteszt, ekkora még sohasem: történetének legnagyobb, legátfogóbb vizsgálatát élte át az elmúlt hónapokban az európai bankrendszer, amelynek ezúttal nem is csak egy, hanem három lépcsője volt:felügyeleti kockázatfelmérés (2013 októberétől 2014 februárjáig), eszközminőség-vizsgálat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés