Előfizetői tartalom

Patai: "foglalkoztat a téma", hogy megsértette-e a kormány a banki megállapodást

Portfolio
Vége a legnehezebb éveknek a magyar bankszektorban, de nem olyan rózsás a kép, mint azt a rekordméretű, 456 milliárd forintos tavalyi adózott nyereség mutatja - mondta a Heti Válasznak Patai Mihály. Az EU-források miatti pénzbőség "rossz irányba viheti a vállalkozói logikát", a lakásárverésekre vonatkozó új szabály pedig nem szerencsés a Magyar Bankszövetség elnöke szerint. "Foglalkoztatja a téma", hogy ez utóbbival megsértette-e a kormány az EBRD-vel kötött megállapodást.

Patai Mihály szerint Jó, ha a tavalyi nyereség 50-60%-ára berendezkedhetnek a bankok. A tőkearányos megtérülés a tavalyi 14%-kal szemben a közeljövőben 5-6% körül lehet, ami Európa egyik legkisebb megtérülését jelentheti. A tavalyi eredményt javította a hazai bankok Visa-részesedésének eladása és a korábban megképzett hitelezési céltartalékok 118 milliárd forintot kitevő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés