Előfizetői tartalom

Pofára esés is lehet a digitális forradalom vége

Portfolio
Az automatizáció második hullámának köszönhetően számos egyszerűbb tevékenységet átvállal majd a technológia a banki alkalmazottaktól, melynek köszönhetően ők fontosabb feladatokra tudnak majd koncentrálni. Az automatizációt azonban lehet nagyon jól és rosszul is csinálni. A McKinsey tanulmánya azt pedzegeti, hogy érdemes nekifogni a folyamatnak.

A McKinsey szerint a következő években az automatizáció második fázisa indul útjának a bankszektorban, melynek köszönhetően a banki folyamatok 10-25%-át automatizált szoftverek veszik majd át. A fejlődés kiaknázásához viszont a bankoknak stratégiát kell váltaniuk: számos folyamatot kell automata, illetve mesterséges intelligencia (AI) alapúvá tenni, ezért nem lehet szervezetlenül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés