Előfizetői tartalom

Ragadós a magyar példa - Itt az újabb devizahiteles mentőcsomag

Portfolio
A 100 négyzetméter alatti lakásban élő frankhitelesek árfolyamveszteségének a felét a bankokkal nyeletné le a lengyel kormány a tegnap benyújtott törvényjavaslat szerint. A másik felét az ügyfelek viselnék az önkéntesen igényelhető konverzió során. A kormánypárt kalkulációi szerint ez 700, az Erste elemzői szerint 400 milliárd forintnak megfelelő összegbe kerülne a lengyel bankszektornak öt év alatt. Előbbi közelíti a magyar devizahiteles elszámolás egyszeri költségét.

Több lengyel bank részvényárfolyama is kétéves mélypontjára került a szerdai kereskedésben, miután a lengyel kormánypárt bejelentette terveit a frankhitelesek megsegítéséről.A javaslat lényege, hogy az ügyfeleknek 2020 közepéig önkéntesen zlotyhitelre válthatják tartozásukat, ugyanakkor az árfolyamveszteséget nem kell egy az egyben lenyelniük. A bankoknak úgy kell újraszámítaniuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés