Előfizetői tartalom

Raiffeisen-vezér Magyarországról: voltak nehézségeink, de kihevertük

Palkó István, Bécs
Nincs szükség további kiigazításra a Raiffeisen magyar leánybankjánál - mondta a Raiffeisen Bank International bécsi sajtótájékoztatóján Johann Strobl vezérigazgató. A Portfolio kérdésére kifejtette: a költség/bevétel arányt a jelenlegi 60% körüli szintről 50-55%-ra szeretnék csökkenteni, ennek elsődleges módját azonban most már a hitelezési volumen növelése jelenti. Úgy tűnik, Strobl szerint az üzleti környezetben minden szép és jó, csak a politika be ne zavarjon.

Johann Strobl többek között az alábbiakról beszélt: Nagyon optimista az idei évvel és a következő évekkel kapcsolatban, ezt elsősorban a jó gazdasági növekedési adatok támasztják alá, amelyek ráadásul tartósan fennmaradhatnak. A gazdasági környezetben nem lát jelentős kockázatokat, amennyiben a politikai tényezők nem zavarnak be. A bankok eredményességére mindazonáltal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés