Előfizetői tartalom

Reménykedhetnek a bankok a bankadó csökkentésében?

Turzó Ádám Pál, Bécs
A kormány egyeztetésekre készül a bankokkal a bankadóról és a magas fiskális terhekről, eljött az ideje a bankokkal ápolt kapcsolat megújításának - mondta Orbán Gábor pénzügyekért és adópolitikáért felelős államtitkár az Euromoney 2015 konferencián. A magyar bankszektorról szóló kerekasztal beszélgetésen Nagy Márton, az MNB Pénzügyi Stabilitásért és Hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgatója a bankszektor konszolidációjáról, az MKB helyzetének rendezéséről, az NHP sikerességéről és a deflációról is beszélt.

Nagy Márton főbb kijelentései: Az MNB mindent megtesz azért, hogy tartsa a 3%-os inflációs célt, igaz, jelenleg defláció van Magyarországon. Már működik az NHP, de a kérdés, hogy ez elég erős-e ahhoz, hogy a hitelezést élénkítse, vagy nem? 4-5 százalékos növekedést szeretnének elérni a hitelezésben, de a keresletet nem tudja érdemben befolyásolni a jegybank, csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés