Robbantani készül a magyar Erste Bank

2017. szeptember 13. 10:17    
nyomtatás
 
A fogyasztási hitelezésben, a brókercég beolvasztásával létrejövő új pénz-, tőkepiaci és vagyonkezelési divízióban, a mikrovállalati szegmensben és a digitalizációban tör előre a leginkább az Erste Bank retail üzletága - hangzott el a társaság mai sajtóeseményén.

Harmati László, az Erste Bank lakossági vezérigazgató-helyettese előadást tart a magyar megtakarítási piac aktualitásairól a Portfolio október 17-ei Öngondoskodás konferenciáján. Ne maradjon le róla!
Harmati László, az Erste lakossági vezérigazgató-helyettese elmondta:
 • Erőteljes növekedést terveznek a fogyasztási hitelezésben. A hitelkártya üzletágban már a legnagyobbak a Citibank lakossági üzletága megvásárlásának köszönhetően, a személyi kölcsönök területén pedig 13-14%-os piaci részesedéssel rendelkeznek csakúgy, mint a jelzáloghitelek területén. A befektetési üzletágban is piacvezetők.
 • Megtörtént a korábban bejelentett szervezeti összevonás a banknál, Cselovszki Róbert vezetésével létrejött az önálló pénz-, tőkepiaci és vagyonkezelési divízió, kihasználva a privátbanki, prémiumbanki és brókeri szolgáltatások szinergiáit.
 • A mikrovállalati tevékenység az egyetlen szegmens a retail üzletágban, amelyben nem dobogós az Erste Bank Magyarországon, ezért Erdei Zsuzsa vezetésével megkezdték ennek teljes megújítását. A banknál a retail bevételek 8%-át adja ma ez a terület, ezt először is 10% fölé akarják emelni.
 • Mindezt digitális fejlesztésekkel, sokcsatornás, "omnichannel" bankolást lehetővé tevő innovációkkal támogatják meg.
 • A lakosság legfeljebb 20%-ának van ma érdemi megtakarítása, ennek az aránynak a növekedésére lehet számítani. Az értékpapír-tartás penetrációja nagyon alacsony, a jelenlegi alacsony hozamkörnyezetben sokkal magasabbnak kell lennie, ők is ezen dolgoznak.

Cselovszki Róbert szerint
 • A brókercég folyamatban lévő és a tervek szerint 2019 elejéig jogilag is lezáródó beolvasztása a bankba lehetővé teszi, hogy egy helyen legyenek a vagyonkezelési, privátbanki, brókeri szolgáltatások anélkül, hogy a brókercég korábbi értékei akár csak kis mértékben is elvesztek volna.
 • A hazai értékpapírpiaci szektor eredményének a felét ma már az Erste termeli meg, a brókercég éveken keresztül profitált abból, hogy a versenytársak beolvasztották brókercégüket a bankba, ügyfeleket a piaci szempontból nehéz időszakokban sem veszítettek, inkább szereztek másoktól.
 • A lakossági üzletág mintegy 1500 milliárd forintnyi retail vagyont kezel, ebből az új divízióhoz 750-800 milliárd forint tartozik.
 • A közeljövő legfontosabb feladta a MIFID II.-re való felkészülés.

Erdei Zsuzsa, a mikro szegmens vezetője elmondta:
 • Az Erste a maga 115 fiókjával és tekintélyes ügyfélkörével még nagy növekedései lehetőségekkel rendelkezik a mikro szegmensben, az itt kiszolgált kisvállalkozásokra ugyanis eddig a bankpiaci súlyánál kisebb figyelmet fordított.
 • Megvannak az első eredményei a növekedési szándéknak: a szegmens közel 40%-os növekedést ért el idén a hitelfolyósításokban és az ügyfélszerzésben.
 • Folyamatosan fejlesztenek, ennek egyik eredménye, hogy a saját ügyfelek már pusztán az adatbázisokban lévő információk alapján, akár dokumentáció nélkül is vehetnek fel hitelt. A pénzügyi adatokról pedig egyre inkább a cégek banki magatartására helyezik át a hangsúlyt a hitelbírálatnál.
 • A mikro szegmenshez egyébként 300 millió forintos árbevétel alatti cégek tartoznak az Ersténél (az Erste Groupnál is 1 millió euró a határ).

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium