Előfizetői tartalom

Segít az OTP-nek Rogán ötlete?

Portfolio
A parlament döntött arról, hogy az árfolyamrögzítés a jövőben bármikor igényelhető lesz. Az eredeti, május végi határidőig valószínűleg csak a jogosultak nagyjából 40 százaléka élt a lehetőséggel az OTP-nél, a hosszabbítás azonban lehetőséget ad a az eddig kiváró érintett devizahiteleseknek is, hogy a konstrukciót válasszák. Minél többen jogosult jelentkezik, annál nagyobb kamatbevétel-kiesés jelentkezik az OTP-nél, de ez egyben lassíthatja a hitelportfólió romlásának ütemét, ami a céltartalékolás csökkenését és a profit emelkedését eredményezheti.

Végtelen történet A parlament döntése alapján a jövőben bármikor igényelhető lesz az árfolyamrögzítés. Eredetileg május 31-éig lehetett volna választani az árfolyamgátat, a Fidesz frakcióvezetője, Rogán Antal és párttársa, Dióssi Csaba azonban indítványozta, hogy helyezzék hatályon kívül az árfolyamrögzítés igénybevételének határidejét, legyen folytonos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés