Előfizetői tartalom

Siralmas meglepetést hozott befektetőinek a svájci nagybank

Portfolio
A svájci UBS kétharmados nyereségcsökkenéssel kezdte a 2016-is évet, miután a befektetési banki üzletága rosszul teljesített a volatilis piacok és az ügyfelek kockázatkerülése miatt. A UBS, a világ legnagyobb befektetési bankjának nyeresége 2016 első három negyedévében 707 millió svájci frankra esett vissza, ez nagyjából összhangban volt az elemzők 704 millió frankos becslésével, de 64 százalékkal a tavalyi bázis alatt volt.

Az esést az is felnagyította, hogy tavaly ilyenkor ötéves rekordot döntött a svájci befektetési bank nyeresége. Annyi pozitívum volt a jelentésben, hogy a UBS két privátbanki üzletágának állománya 29 milliárd dollárra hízott, ami 2008 első negyedéve óta a legmagasabb érték. Ezen kívül a pénzintézet azt is bejelentette, hogy 1,2 milliárd frankot tudtak spórolni 2013...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés