FONTOS Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?
 
Előfizetői tartalom

Sokat tehet még a bankrendszer a versenyképességért

Horváth Gábor
|
Krakovsky Stefan, MNB
Az MNB Bankrendszeri versenyképességi index és további mutatók elemzésével a jegybank Versenyképességi jelentésében is értékeltük a hazai bankrendszer versenyképességét. Bár a magyar bankrendszer számos területen előrehaladást mutatott az elmúlt években, a hatékonyabb forrásallokáció eléréséhez további jelentős strukturális lépésekre van szükség. A bankokkal szembeni bizalom növelése és a lakossági felárak csökkenése a hitelek szélesebb körű elérhetőségével és a működési költségek csökkentésével érhető el, amelyben a bankrendszer digitalizációjának és az új háztartási hitelezési ciklus prudens felfutásának is fontos szerepe lesz.

A gazdasági versenyképesség elengedhetetlen feltétele a hatékony forrásallokáció biztosítása, amelyben az adott ország bankrendszerének kiemelt szerepe van. A Magyar Nemzeti Bank pénzügyi stabilitási mandátumánál fogva a hazai bankrendszer versenyképességi helyzetének felmérése és a régiós összevetés érdekében fejlesztette ki önálló Bankrendszeri versenyképességi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés