Sokkal több bónuszt vihetnek idén haza a Wall Street-i bankárok

2017. március 17. 20:42    
nyomtatás
 
Jelentősen emelkedhetnek idén a Wall Street-i bónuszok, 2009 óta először - írja a Reuters a Johnson Associates számításaira hivatkozva.


A Donald Trump elnökké választása óta látott részvénypiaci szárnyalás megdobhatta a kereskedési üzletágak profitját, ennek eredményeként pedig a bónuszok is emelkedhetnek a Wall Streeten. A becslések szerint 15 százalékkal nőhetnek a bónuszok idén, ilyen mértékű növekedésre nem volt példa 2009 óta.

Tavaly valamivel csökkent a bankárok és a brókerek átlagos bónusza, most a szektor javuló kilátásai állhatnak az emelések mögött. A bankrészvények 2007 óta nem látott csúcsokon járnak, a befektetők ugyanis abban bíznak, hogy a magasabb kamatráták, a Donald Trump alatt enyhülő szabályozás, az alacsonyabb adókulcs és az erősebb gazdasági növekedés segíti a profitokat.

A KBW Nasdaq Bank index, ami a legnagyobb amerikai bankokat foglalja magában, 48 százalékkal emelkedett az elmúlt 12 hónapban, szemben az S&P 500 17 százalékos erősödésével.

Sokkal több bónuszt vihetnek idén haza a Wall Street-i bankárok

A KBW Nasdaq Bank index alakulása


(Reuters)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium